Op vrijdag 7 februari in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

Platform

Taak voor het uploaden van een logo kan afgevinkt worden

Applicatiebeheerders kunnen vanaf nu de taak om een logo te uploaden afvinken, zodat deze niet op hun takenlijst blijft staan. Klik hiervoor op het vinkje rechts van de taak in het takenoverzicht op de home-pagina.

Technische verbeteringen in de gespreksfunctie

Door technische wijzigingen in onze gespreksfunctie zal deze functie soepeler werken. Er is geen sprake van functionele wijzigingen.

Content

Nieuwe module: Relatietherapie

Een fijne relatie waarin je je partner vertrouwt en inspeelt op elkaars behoeften, kan een belangrijke basis zijn voor herstel. In de nieuwe module “Relatietherapie” gaat de cliënt nadenken over “vechtpatronen’’ en onderliggende behoeftes. Er wordt ook gekeken naar wat er al goed gaat in de relatie en hoe de behoeften het beste besproken kunnen worden.

Lees meer over de module!

Goed om te weten

• Ook geschikt voor gebruik in de Minddistrict app
  • Gemaakt voor de forensische zorg, generalistische Basis-GGZ, gespecialiseerde GGZ, maatschappelijke opvang, POH-GGZ, POH-Somatiek, preventie, revalidatiezorg en ziekenhuis.
  • Bevat het dagboek ‘’Jouw behoeften’’

Wil je je catalogus uitbreiden met deze nieuwe module? Neem dan contact op met je accountmanager of de Minddistrict Servicedesk.

CMS

Multimedia bestanden converteren kan vanaf nu direct in het CMS

Om multimedia bestanden (video en audio) in een correct format in het CMS te kunnen gebruiken, moeten deze geconverteerd worden. Eerder moest je deze bestanden naar de Minddistrict Servicedesk opsturen om te laten converteren. Dit is niet langer nodig: vanaf nu kun je direct in je eigen CMS bestanden converteren. Iedereen met de rol 'editor' kan dit doen. Het werkt als volgt:

1. Ga naar het CMS via 'Content' in je hoofdmenu
  2. Klik op de link 'Media conversie'
  3. Sleep je mediabestand(en) naar de aangewezen plek op deze pagina (of zoek op je computer via de knop 'Browse files')
  4. Wacht totdat al je bestanden zijn geupload (hoe lang dit duurt hangt af van het aantal en de grootte van je bestanden)
  5. De conversie start. Dit kan een tijdje duren. Het is veilig om ondertussen van de pagina weg te navigeren.
  6. Zodra de conversie gereed is, verschijnt er een download knop.
  7. Sla het bestand op op je computer. Je kunt het nu gebruiken in je content.

Goed om te weten

• Geconverteerde bestanden blijven 1 week beschikbaar om te downloaden en worden daarna verwijderd.
  • Alleen jijzelf hebt toegang tot je geconverteerde bestanden. Andere editors kunnen niet jouw geconverteerde bestanden zien of downloaden.

Technische wijzigingen

Rate limiting op de REST API

Vanaf deze maand gaan we rate limiting toepassen op onze REST API. Lees hier meer over in onze technische documentatie.