Op vrijdag 2 september in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Minddistrict app

Nieuw ontwerp voor toestemming notificaties

Deze wijziging is relevant voor cliënten en naasten

Om gebruikers van een mobiele app notificaties te kunnen sturen hebben we de toestemming van de gebruiker nodig. Het gaat dan bijvoorbeeld om notificaties dat er een nieuw bericht is, dat ze hun dagboek kunnen invullen of de voortgang van hun doel kunnen bijhouden.

Om het proces voor de gebruiker te versoepelen hebben we de notificaties en de flow daarin opnieuw ontworpen. Het nieuwe ontwerp omvat onder meer een banner om de aandacht van de gebruiker te vestigen op belangrijke aankondigingen en een aantal wijzigingen van de instellingen in de app.

Hiermee anticiperen we ook de release van Android 13. Bij deze Android versie is toestemming van de gebruiker dat ze akkoord zijn met het ontvangen van notificaties nodig.

Oude situatie
1 of meerdere paarse banners.
Nieuwe situatie
Het nieuwe ontwerp is in de volgende versie van zowel de iOS als Android app beschikbaar.

Content

ACT-vragenlijst Flexibiliteits Index Test (FIT-60) en update ACT-module

De Flexibiliteits Index Test (FIT-60). is een zelfrapportagevragenlijst die zowel de psychologische flexibiliteit van een persoon, als de zes verschillende ACT-processen (Acceptatie, Defusie, Zelf als Context, Aandacht voor Hier en Nu, Waarden & Toegewijd Handelen) in kaart brengt.

De FIT-60 is goed te gebruiken in combinatie met onze ACT-module Van Klacht naar Veerkracht. Met de vragenlijst kun je de richting van de ACT‐therapie bepalen en zien welke ACT-processen extra aandacht vereisen. Daarnaast kun je de vooruitgang van de therapie bijhouden door je cliënt de vragenlijst voor, tussentijds en na het volgen van de module in te laten vullen.

Meer informatie over de Fit-60 vragenlijst

Interesse in deze vragenlijst of onze ACT-module? Neem contact op met je accountmanager.

Uitfasering 'Onbegrepen lichamelijke klachten' en 'Agressie'

Op dinsdag 30 augustus 2022 worden de volgende browser-only modules uitgefaseerd:

• Onbegrepen lichamelijke klachten
  • Agressie

Voor deze modules zijn goede alternatieven beschikbaar die óók in de Minddistrict app gebruikt kunnen worden, namelijk:

De bovenstaande 2 alternatieven zijn al automatisch geactiveerd op platformen waar de browser-only variant beschikbaar was.
Jouw catalogus uitbreiden met bovenstaande 2 mobiele modules? Neem contact op met je accountmanager of de servicedesk.

CMS

Teksten alleen voor professionals zichtbaar (in mobiele modules)

Deze wijziging is relevant voor editors en behandelaren
In het CMS is het nu mogelijk om tekst alleen voor professionals zichtbaar te maken.
Deze mogelijkheid kan onder meer gebruikt worden om behandelaren:
  • tips te geven bij het beoordelen van de content en antwoorden
  • feedback tips te geven
  • computations (berekeningen) en informatie over de computation te geven

Als editor kun je op de volgende wijze teksten alleen voor professionals zichtbaar maken in een mobiele module:

• een tekst invoegen of selecteren. Alleen in de tekst blokken: alinea, info, uitgelicht, quote of tip is de slider 'Alleen professionals' beschikbaar
  • de slider 'Alleen professionals' activeren
  • in de voorvertoning in het CMS staat een label 'Alleen zichtbaar voor professionals'. Dit om verwarring over de tekst te voorkomen.
Tip: Voeg een alinea toe met een tekst, als: 'Alleen professionals kunnen het volgende lezen'. Zo is voor hen duidelijk dat de tekst niet zichtbaar is voor cliënten.

Nu ook computations in mobiele modules

Deze wijziging is relevant voor editors en behandelaren

Naast berekeningen (computations) in browser-only content is het nu ook mogelijk om berekeningen aan de inhoud van mobiele modules toe te voegen.

Behandelaren

Computations zorgen ervoor dat de behandelaar een score ziet op basis van antwoorden van een cliënt. Deze score kan de behandelaar helpen om een indruk te krijgen hoe het met de cliënt gaat. Ook kan de behandelaar op basis van de score advies of feedback geven aan de cliënt.

Editors

De editor kan in het CMS computations toevoegen in de mobiele module (Onderwerp), en:

1. voegt de score voor elk antwoord in het CMS toe
  2. bepaalt de berekening van de scores in het Computations JavaScript scherm
  3. bepaalt hoe de score wordt weergegeven. Geeft waar nodig ook advies aan de behandelaar door gebruik te maken van 'Alleen professionals' optie van de tekst.
Cliënten
Cliënten kunnen de score van een computation niet zien
Tip: Op de supportpagina 'Computations in mobiele modules' vind je uitleg hoe je een computation toevoegt aan een mobiele module.
Interesse in deze nieuwe functionaliteit? Neem contact op met de servicedesk om deze in jullie CMS te activeren.

Service

Scores aan e-heldentraining geven

Deze wijziging is relevant voor professionals

In alle e-learning modules is aan het einde een nieuwe pagina toegevoegd. Hier kunnen gebruikers op een vierpuntsschaal aangeven in hoeverre de e-learning hen geholpen heeft én kunnen ze deze score toe lichten.

Elke organisatie, die gebruik maakt van de trainingen, kan aan de hand van deze data inzicht krijgen in de ervaringen van behandelaren met de onderdelen van de e-heldentraining. Uiteraard horen wij, bij Minddistrict, ook graag de (geanonimiseerde) informatie terug zodat we de e-learning verder kunnen verbeteren.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf je in en ontvang de Releasenota elke maand.