Op vrijdag 6 maart in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

Platform

Uitbreiding data-export functie

Data-export voor videobellen

De data van het gebruik van de nieuwe videobelfunctionalteit is vanaf 6 maart beschikbaar in het platform. Daarnaast is mogelijk om meer inzicht te krijgen in deze data doordat je kunt selecteren welke velden je wilt meenemen in de export.

Data-export voor login en activiteit

We hebben de Data exports uitgebreid met de volgende exports: 'Gebruiker activiteit periode' en 'Gebruiker logins'. Deze exports zijn toegevoegd, omdat je hiermee de VIPP scores kunt berekenen.

Gebruiker activiteit periode: Deze export biedt inzage in het gebruik van het platform en de app. Het platform logt elke 6uur het gebruik. Dit is anders op de app, omdat gebruikers eenmalig inloggen op de app. Daarna blijven ze ingelogd omdat de app gebruikmaakt van een pincode

Gebruiker logins: Hierin staat elke login-moment van de gebruikers binnen het platform.

Data-exports in Excel format

Vanaf nu kun je bij het maken van een data-export - naast de optie voor .csv of .json - ervoor kiezen om je data te exporteren als Excel bestand.

Verbeteringen in de videobelfunctionaliteit

We hebben de videobelfunctionalteit verder verbeterd. Het is nu duidelijker om te zien wie aan het woord is, doordat we ook de microfoon van de spreker gaan belichten.

Daarnaast is het gebruik van 'schermdelen' meer zichtbaar. Het wordt in het geel aangeduid dat je je scherm aan het delen bent.

Email configuratie

Het is na 6 maart mogelijk voor de applicatiebeheerders om bepaalde notificatiemails uit te schakelen in het platform. De notifcatiemails de niet op de lijst staan, worden nog steeds verstuurd. Deze functionaliteit minimaliseert dubbele e-mails naar gebruikers van platformen die via een koppeling gebruikmaken van een ander portaal.

Als gebruikers via hun Instellingen deze notifcatiemails hadden uit- of ingeschakeld, dan zal de configuratie van de applicatiebeheerder deze keuze overschrijven.

Content

Web-module 'Activeren' wordt uitgefaseerd

Op dit moment bestaan er in het Minddistrict platform een aantal dubbele modules, omdat er zowel een niet-mobiele als een mobiele variant van beschikbaar is. Dit is geen wenselijke situatie omdat:

1. De catalogus zo onoverzichtelijk wordt.
  2. Het dubbel onderhoud kost.
  3. De kwaliteit van de niet-mobiele varianten lager is.

Daarom zijn wij geleidelijk modules aan het opruimen. Per 1 April 2020 zal de verouderde variant van ‘Activeren’ niet meer beschikbaar zijn. Je kunt vanaf dan de mobiele module ‘Activeren’ gebruiken. De mobiele module kan overigens ook op een desktop worden doorlopen, bevat nieuwe illustraties en activeert een actieplan.

Meer lezen over de inhoud van deze module? Klik hier.

Update: Blauwdruk welkomstmodule

De blauwdruk van onze welkomstmodule zal een update krijgen:

• De welkomstmodule bevat nu een nieuw onderdeel: “Hulpvraag en een eerste doel”. Hierin wordt de hulpvraag in kaart gebracht en stelt de cliënt een eerste behandeldoel. Deze informatie kan worden meegenomen in het intakegesprek waardoor de welkomstmodule echt onderdeel kan worden van het zorgproces.
  • Het dagboek “Positieve ervaring” is (optioneel) toegevoegd. Door de notificaties van dit dagboek wordt de cliënt gestimuleerd om het platform te gebruiken.
  • In het hoofdstuk ‘Laagdrempelige tips voor de cliënt’ is bij het onderdeel ‘Betrek je omgeving’ een vraag toegevoegd: ‘Hoe ga je deze persoon vragen je te steunen?’. De drempel om de hulp te vragen is hiermee verlaagd.
  • Wil je je catalogus uitbreiden met de welkomstmodule? Of wil je je welkomstmodule updaten? Neem dan contact op met je accountmanager of de Minddistrict Servicedesk.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijvingAfbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Meer info? Klik hier.

Nieuwe screening: Zelfhulptest

Minddistrict heeft 12 verschillende modules in de zelfhulpcatalogus. Voor de cliënt kan het lastig zijn om hierin een keuze te maken. Daarom is er nu de zelfhulptest. Met deze screening krijgt de cliënt door middel van een aantal vragen een advies voor het kiezen van een passende zelfhulpmodule. De cliënt kan de screening geheel zelfstandig doorlopen en vervolgens aan de slag gaan met een zelfhulpmodule naar keuze.

• De screening is beschikbaar vanaf 3 maart in de catalogus.
  • Geschikt voor desktop.
  • Wil je je catalogus uitbreiden met de zelfhulptest? Neem dan contact op met je accountmanager of de Minddistrict Servicedesk.

Meer info? Klik dan hier.

Herstel Zelfbeeld

De module ‘’Zelfbeeld’’ vervangt vanaf 3 maart de mobiele module ‘Herstel: Zelfbeeld’.

Waarom wordt de module ”Herstel: Zelfbeeld” vervangen?

Aan de module ‘’Zelfbeeld’’ zijn een aantal aanpassingen gedaan. Hierdoor is de module ‘’Zelfbeeld’’ meer volledig dan de module ‘’Herstel: Zelfbeeld’’. Omdat de modules verder erg veel op elkaar lijken, zou er verwarring kunnen ontstaan als ze alle twee blijven bestaan. De module ‘’Zelfbeeld’’ is ook inzetbaar voor doelgroepen binnen begeleid wonen en de maatschappelijke opvang.

Wat als je “Herstel: Zelfbeeld” inzette?

Vanaf nu kun je ‘Zelfbeeld’ inzetten. Het enige dat veranderd is, is:

• De oefening ‘Jouw goede nieuws’ is uit de module verwijderd. In plaats daarvan is een dagboek ontwikkeld genaamd ‘Jouw goede nieuws’.
  • Enkele filmpjes van hulpverleners en ervaringsdeskundigen zijn toegevoegd of vervangen.
  • Het hoofdstuk ‘positief geheugensteuntje’ is nu het een na laatste hoofdstuk.
  • Er is een laatste hoofdstuk toegevoegd waarin de gebruiker terugblikt op de module: wat heeft hij of zij bereikt? En waar wil hij of zij nog aan werken?