Op vrijdag 4 september in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Minddistrict app

Extra beveiligingsmaatregelen Android app

De Android app is nu nog beter beveiligd. Vanaf nu is het niet langer mogelijk om een aantal (door hackers veelgebruikte) technische onderzoeksmethodes/ debug programma's te gebruiken in combinatie met de Minddistrict app. In dergelijke situaties wordt de app automatisch afgesloten.

Content

Uitfasering basiszorgmodules

Zoals eerder aangekondigd worden op 9 september 2020 alle basiszorgmodules in de Minddistrict catalogus uitgezet. Hiermee zetten we een belangrijke stap in het creëren van meer overzicht in de catalogus. Voor elke basiszorgmodule is reeds een alternatief beschikbaar gemaakt.

Aankondiging: uitfasering modules voor NAH en Chronische pijn

Per 7 oktober 2020 worden de NAH en Chronische pijn modules uitgefaseerd voor instellingen die niet vallen onder revalidatie. We doen dit omdat:

1. De modules gemaakt zijn voor en door revalidatie en daarbuiten vrijwel niet gebruikt worden.
  2. We willen de catalogus overzichtelijker maken voor hulpverleners (de NAH en Chronische pijn modules bestaan uit een aanzienlijk aantal (korte) modules, dus dat ruimt lekker op).
  3. De NAH en Chronische pijn zijn niet-mobiele modules; ze zijn niet te gebruiken in de App.

Het gaat om de volgende modules:

• Chronische pijn en gedachteschema
  • Chronische pijn en piekeren
  • Chronische pijn en slaapproblemen
  • Chronische pijn en stemmingsklachten
  • NAH en Gedachteschema
  • NAH en Piekeren
  • NAH en prikkelbaarheid
  • NAH en slaapproblemen
  • NAH en Stemmingsklachten
  • NAH en Zorg voor je naaste

Let op: voor organisaties in de revalidatiesector blijven deze modules beschikbaar.

Update dagboek 'Actief worden'

In het dagboek “Actief worden” is een grafiek toegevoegd. In plaats van de grafiek ‘soorten activiteiten’ die geteld werden per dag wordt nu een optelsom gemaakt van de hoeveelheid tijd besteedt aan activiteiten per dag. Samen met de grafiek ‘stemming’ kan men zo in de gaten houden of zij zich beter voelen als zij meer activiteiten ontplooien. Zie onderstaande screenshot.

Belangrijke informatie

•    Als je het dagboek aan een cliënt toevoegt, wordt automatisch de nieuwste versie klaargezet. Je hoeft dan niets te doen.

•    Als je het dagboek wilt updaten bij een cliënt die het dagboek al heeft, ga dan naar de tab “Configuratie” onder “Dagboek” in het dashboard van de cliënt. Klik op “Nieuwe versie beschikbaar” en dan op “Aanpassen”.

CMS

Nieuwe herbruikbare pagina's

Deze wijziging is relevant voor editors die gebruik maken van de herbruikbare pagina's catalogus van Minddistrict

De volgende 12 nieuwe herbruikbare pagina's worden toegevoegd aan de herbruikbare pagina's catalogus van Minddistrict.

Praktische tips voor meer bewegen

In deze herbruikbare pagina staan praktische tips om meer te bewegen. Denk hierbij aan: 'Als je schoonmaakt ben je ook aan het bewegen, zo sla je 2 vliegen in 1 klap' en filmpjes waarin ervaringsdeskundigen hun tips delen.

P-E Gezonde voeding

In deze herbruikbare pagina wordt informatie gegeven over ongezonde en gezonde voeding.

Tips voor gezond eten

In deze herbruikbare pagina worden tips gegeven om gezond te eten. De pagina bevat filmpjes van ervaringsdeskundigen.

P-E Obstakels bij een leefstijlverandering

In deze herbruikbare pagina legt een cliënt uit welke obstakels er op je pad komen als je hebt besloten om je leefstijl te willen veranderen.

P-E Facilitators bij leefstijlverandering

In deze herbruikbare pagina wordt uitleg gegeven over facilitators bij een leefstijlverandering. Ook wordt de cliënt zelf gestimuleerd om na te denken over facilitators.

P-E + oefening Waarden en gezonder leven

In deze herbruikbare pagina onderzoekt de cliënt zijn/haar waarden en bedenkt hij/zij hoe deze waarden kunnen worden gebruikt als motivatie om een leefstijlverandering te maken.

P-E Gezondheidsrisico’s van overgewicht

In deze herbruikbare pagina wordt de cliënt gemotiveerd tot leefstijlverandering door het noemen van de gevolgen van overgewicht.

P-E + oefening Jezelf toespreken bij starten aan een leefstijlverandering

In deze herbruikbare pagina wordt de cliënt toegesproken door een ervaringsdeskundige en krijgt de cliënt de opdracht om zichzelf toe te spreken op de leefstijlverandering.

P-E + oefening Smoesjes bij leefstijlverandering

In deze herbruikbare pagina worden de meest voorkomende smoesjes bij een leefstijlverandering toegelicht. Ook kan de cliënt nadenken over de smoesjes die hij/zij zelf gebruikt om maar niet te hoeven veranderen.

P-E + oefening Voor- en nadelen leefstijlverandering

In deze herbruikbare pagina denkt de cliënt na over de voor- en nadelen van een leefstijlverandering.

P-E Je relatie met slaap verbeteren

In deze herbruikbare pagina staat de cliënt stil bij wat slaap voor hem/haar betekent. De cliënt staat stil bij de vragen ‘Hoe denk je over slaap?’ en ‘Wat betekent slaap voor jou?’.

Mindfulness: oefening waarnemen

In deze korte mindfulnessoefening wordt aandacht besteed aan bewust waarnemen. De cliënt leert om de tijd te nemen om te zien, horen en voelen, bij wijze van een klein rustpuntje in de chaos van de prikkels van de dag.

Leer meer over herbruikbare pagina's. Interesse in de Minddistrict herbruikbare pagina's catalogus? Neem contact op met je account manager.

Update herbruikbare pagina's

Deze wijziging is relevant voor editors die gebruik maken van de herbruikbare pagina's catalogus van Minddistrict

De volgende 2 herbuikbare pagina's zijn geupdate:

Terugblik: waar sta je nu?

De hulpverlenervideo is vervangen door een nieuwe video. Deze is belonend ingestoken waardoor cliënten met een fijne boodschap de module kunnen afsluiten.

P-E Je relatie met slaap verbeteren

Er is metadata toegevoegd aan de herbruikbare pagina. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen gemaakt.

Gebruik je deze herbruikbare pagina's in één of meerdere zelf-ontwikkelde modules? Lees dan dit artikel en volg de instructies om de nieuwe versie in je eigen module door te voeren.

Technische update

Deze wijziging is relevant voor organisaties die gebruik maken van de REST API

De client items endpoint is uitgebreid met een zoekfunctie. Bekijk onze REST API documentatie voor alle details.