Op vrijdag 5 maart in de avonduren gaat de nieuwe versie van het Minddistrict platform in productie. Ook vernieuwen we de content in onze catalogus. In deze releasenota kun je lezen wat er nieuw is. Veel plezier met de nieuwe versie van Minddistrict!

Vragen over het Minddistrict platform of App? Bekijk onze online support pagina!

INHOUDSOPGAVE

Platform

Berichten uit gesprekken verwijderen

Deze wijziging is relevant voor professionals en applicatiebeheerders

Per ongeluk een bericht of bijlage naar een verkeerde cliënt verzonden? Een bericht met privacygegevens naar de verkeerde persoon?
Tot nu toe kon, via de applicatiebeheerder, een aanvraag gedaan worden om een heel gesprek te verwijderen. Dit was een omslachtig proces dat tijd en geld kostte.

Vanaf nu is het voor professionals mogelijk om meteen een bericht of bijlage met privacygevoelige informatie uit een conversatie te verwijderen.

Bericht verwijderen
Als de professional met de muis over het bericht gaat verschijnt de mogelijkheid om het bericht te verwijderen. In het daarop volgende scherm volgt de uitleg dat het bericht alleen verwijderd kan worden als er gevoelige informatie is gedeeld die niet in die conversatie thuis hoort. Hier wordt om een bevestiging gevraagd. Daarnaast wordt geadviseerd om het protocol van de organisatie te volgen als er sprake is van een datalek.

Melding in gesprek
De deelnemers in het gesprek zien een melding in het gesprek dat een bericht is verwijderd.

Taak en log voor applicatiebeheerder
De applicatiebeheerder ontvangt een taak nadat een bericht door een professional is verwijderd en kan het bericht permanent uit de database verwijderen. Het verwijderen van een bericht wordt bijgehouden in een log. Het log is alleen toegankelijk voor de applicatiebeheerder.

Configuratie
De applicatiebeheerder kan in de configuratie de mogelijkheid om berichten te verwijderen aan- of uitzetten.

Inlog via externe authenticatie voorzien van hints

Deze wijziging is relevant voor applicatiebeheerders
Bij inloggen via externe authenticatie (delegated login, Koppeltaal, SAML of SNS launch) kan de gebruiker vanaf nu hints krijgen op het inlogscherm. In de configuratie moeten daarvoor de juiste gegevens ingevuld worden.

Ook nadat een sessie is verlopen en een gebruiker automatisch is uitgelogd staat in de melding via welke weg men opnieuw kan inloggen.

Ben jij applicatiebeheerder en maken jullie gebruik van externe authenticatie? Dan help je de eindgebruiker door in de configuratie de benodigde gegevens in te vullen.

Minddistrict app

Notificaties bij nieuwe berichten

Deze wijziging is relevant voor cliënten en naasten

Notificatie op startscherm mobiel
Naast de meldingen voor dagboeken, plannen en videogesprekken verzend de app nu ook een push notificatie als er een nieuw bericht is.
Voor elk nieuw bericht in een gesprek wordt een notificatie gestuurd.

Instellingen
Via de instellingen kunnen de notificaties aan- of uitgezet worden.
Dit kan per categorie.

Content

5 nieuwe zelfhulpmodules

Minddistrict heeft 5 nieuwe zelfhulpmodules ontwikkeld, geschikt voor de Minddistrict App. Deze nieuwe modules zullen per 9 maart enkele oude browser only trainingen vervangen. Klik op de titels voor meer informatie.

Oude browser-only training
Nieuwe zelfhulpmodule
Minder piekerenOmgaan met piekeren
Pak je somberheid aanPak somberheid aan
Betrokken omgevingZorgen voor iemand naast jou
Blij alcoholvrijMinder drinken
Fluitend naar je werkOntspannen naar je werk

Geeft jullie organisatie toegang tot deze zelfhulpmodules via een website?

Een aantal organisaties laat gebruikers zichzelf aanmelden om toegang te geven tot deze zelfhulpmodules. Dat kan op verschillende  manieren:

• Hebben jullie als organisatie zelf informatie over de zelfhulpmodules op de website geplaatst? Vraag bij de Servicedesk (service@minddistrict.com) de nieuwe afbeeldingen en teksten op.
  • Maak je gebruik van een Minddistrict aanmeldscreener? Deze wordt automatisch vernieuwd tegelijkertijd met het live gaan van de zelfhulpmodules. Je hoeft niets te doen.
  • Hebben jullie een eigen screener? Deze kun je zelf vernieuwen. Als je daar hulp bij nodig hebt, kun je contact opnemen met de Minddistrict Servicedesk.
Informatie over de zelfhulpmodules op website van organisaties
Informatie over de zelfhulpmodules en bijbehorende afbeeldingen voor op jullie website kun je opvragen via service@minddistrict.com.

Update: CQI-GGZ-VZ-AMB 2020

De CQI (Consumer Quality Index) meet de ervaringen met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) of verslavingszorg (VZ). De vragenlijst wordt gebruikt om binnen een zorginstelling in kaart te brengen op welke punten cliënten goede ervaringen hebben gehad en waar nog verbetering mogelijk is. De CQI is in te zetten bij zowel ambulante zorg als klinische opnames. De variant voor de ambulante zorg heeft in 2020 een revisie gehad door de Alliantie Kwaliteit Geestelijke Gezondheidszorg (AKWA). De revisie is nu ook doorgevoerd in het Minddistrict platform.
Is de CQI voor ambulante zorg al in gebruik? Je hoeft niets te doen. De vragenlijst wordt automatisch geüpdatet
Ben je geïnteresseerd in deze vragenlijst? Neem dan contact op met je accountmanager of de Minddistrict servicedesk.

Wijziging: 4DKL vragenlijst

In de nieuwe versie van de 4DKL gaat het resultaat van de vragenlijst alleen naar de professional. De professional kan zo zelf kiezen hoe en welke onderdelen van het resultaat gedeeld worden met de cliënt.

Uitfasering browser-only modules rondom angst en stress

We faseren maandelijks een aantal modules uit. Dit doen we om onze catalogus overzichtelijker te maken voor hulpverleners. In een eerdere releasenota kun je hier een uitgebreide toelichting op lezen.

Zoals eerder aangekondigd gaan we op 9 maart 2021  de onderstaande browser-only modules uit de Minddistrict catalogus halen. Voor deze modules is een goed alternatief (die óók in de Minddistrict app gebruikt kan worden) beschikbaar.

Oude browser-only module
Nieuwe mobiele module
Gegeneraliseerde angstGegeneraliseerde angst
Paniek    Paniek
Dwang    Dwang
Sociale angstSociale angst
Minder PiekerenMinder Piekeren
Slaapproblemen    Beter slapen
Leren ontspannenOefenen met ontspannen
Mindfulness    Mindfulness
Zelfbeeld    Zelfbeeld

De nieuwe variant is al automatisch beschikbaar gemaakt.

Aankondiging: uitfasering aantal browser-only modules gedachten, depressie en jeugd

Op 6 april  2021 gaan we een aantal browser-only modules  uit de Minddistrict catalogus halen. Voor deze modules is een goed alternatief (die óók in de Minddistrict app gebruikt kan worden) beschikbaar. Zie het overzicht hieronder:

Oude browser-only moduleNieuwe mobiele module
GedachteschemaGedachteschema
GedragsexperimentGedragsexperiment
Depressie in het kortDepressie
DepressieDepressie
VerwerkingVerwerking
Gezond bewegenMeer bewegen
Gezonde voedingGezond eten
Probleem in kaart, route naar herstelProbleem in kaart, route naar herstel
Jeugd: PaniekJeugd: Paniek
Jeugd: Sociale angstJeugd: Sociale angst

De nieuwe variant wordt automatisch beschikbaar gemaakt.

Updates Duitstalige catalogus

In onze Duitstalige aanbod komt de volgende module beschikbaar:

Interesse in Duitstalige content? Neem dan contact op met je accountmanager of de Minddistrict Servicedesk.

Service

Nieuwe e-learning Videobellen

Deze wijziging is relevant voor professionals

Binnen de Minddistrict implementatieomgeving is vanaf 1 maart de e-learning videobellen beschikbaar. De e-learning is bedoeld voor hulpverleners die voor het eerst gebruik gaan maken van de videobel functionaliteit, of hulpverleners die hier al mee werken maar wel wat extra ondersteuning of tips kunnen gebruiken.

Met videobellen kunnen hulpverleners op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met hun cliënt, en voor cliënten is het prettig om te kunnen spreken met hun hulpverlener vanuit een vertrouwde thuisomgeving.

Wil jij of één van je collega’s gebruik maken van de e-learning? Neem dan contact op met de Servicedesk (service@minddistrict.com). Of kijk eens op onze supportpagina over videobellen
Is videobellen nog niet beschikbaar op jullie platform, maar wil je hier wel graag gebruik van gaan maken? Neem dan contact op met je accountmanager.